Elektrik İç Tesisatı Döşemesi Nasıl Olmalı?

19 Eylül 2017

Elektrik tesisatı,kullanılacak olan elektrikli aletlerin özellikleri doğrultusunda farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan yöntemdir.

Elektriktesisatı, ev, işyeri, bina veya ofislerde kullanılacak olan elektrikli aletlerin özellikleri doğrultusunda farklı priz, anahtar, sigortalar ve çeşitli elektronik malzemeler kullanılarak hazırlanan iç tesisat yöntemidir. Elektrik tesisatları nerede kullanılacak olursa olsun, yönetmelikler harici veya hatalı uygulandığında başınızı çok fazla ağrıtabilir. Peki, elektrik iç tesisatı nasıl döşenir, yöntemleri nelerdir?

Daire Elektrik Tesisatı Döşeme Aşamaları

Öncelikle ofis veya evler için dairelere döşenecek elektrik iç tesisatı oldukça önemlidir. Elektrik tesisatları evin veya ofisin büyüklüğüne, enerji kullanımına, yönetmeliklerine ve en önemlisi plan- programa göre uygulanmadığında çok daha yüksek maliyetlere hatta kazalara yol açabilir. Bu nedenle dairelerinize elektrik iç tesisatı yaptırmadan önce çalışacağınız firmaları iyice araştırmanız önerilir. Bu firmaların izleyeceği aşamalar ise belirlidir. Öncelikle daireniz için gerekli plan ve projelerin firma tarafından çıkartılması gerekir. Ardından bu projeye sadık kalınarak yapılan matematiksel hesaplamalar sonucu, tesisat için gerekli malzemeler, iş başlamadan temin edilmelidir. Aksi halde gereksiz zaman kaybı yaşarsınız. Daha sonra elektrik iç tesisatının yapılacağı yerler belirlenir ve yönetmeliklere bağlı olarak işe başlanır. İş bitiminde ise döşenen tesisatın mutlaka kontrolünün yapılması gerekir. Bu aşamaları izlemeyen firmalar ile çalışırsanız gereksiz yere para ve zaman kaybetmiş olursunuz.

Bina Elektrik Tesisatı Döşeme Aşamaları

Bina elektrik tesisatınasıl yapılır?’ sorusuna verilecek en doğru cevapta, yukarıda anlattığımız yöntemlerin izlenmesi ve yönetmeliklerin uygulanması yönünde olacaktır. Güvenlik açısından binadaki her daireyi doğrudan ilgilendirecek bu tesisatın mutlaka deneyimli ve profesyonel firmalar tarafından uygulanması gerekir. Bina elektrik iç tesisatı döşenirken de izlenecek yol, daire tesisatı ile aynıdır. Öncelikle binanın büyüklüğü, konumu, daire sayısı gibi faktörlere göre başvurularak gerekli plan ve projeler çıkartılır. Ardından yine benzer olarak iş başlamadan malzemeler temin edilir ve yönetmeliğe sadık kalınarak işe başlanır. İş tesliminde ise mutlaka binanın elektrik tesisatının kontrolünün yapılması gerekir.

‘Bina ve daire elektrik tesisatı nasıl döşenir, nelere dikkat edilmelidir?’ sorularına cevap arayan yazımızda belirttiğimiz gibi, elektrik tesisatları en dikkat edilmesi gerekilen işlerin başında gelir. Bu nedenle çalışacağınız firmayı önceden araştırmanızda fayda vardır. 



Üye değil misiniz? Hemen kayıt olun!