Ev dekorasyonunda evin gösterişli, şık ve ferah olmasını sağlayan beğenerek aldığınız mobilyalardır.
Ev dekorasyonunda evin gösterişli, şık ve ferah olmasını sağlayan beğenerek aldığınız mobilyalardır. Evinizde veya ofisinizde mobilyalarınızı sık sık görüp, etkin bir şekilde kullandığınızdan mobilyalarınızı her zaman ilk günkü temizliğini korumasını istersiniz. Mobilyaları uzun ömürlü kullanmak istiyorsak, bunun için de temizleme işlemini bilmeli ve doğru uygulamalısınız. Her mobilyanın temizleme incelikleri farklıdır. Mobilya temizliğini kısa sürede ve kolayca bitirebilmenin püf noktaları vardır. Koltuklar görünüş açısından evin en önemli parçalarıdır. Tozlu koltuk mobilyaları temizlerken koltuğunuzun üzerini kaplayacak bir çarşaf veya herhangi bir örtü varsa nemli olacak şekilde ıslatın ve koltuğunuzun üzerine serin. İsterseniz bir sopayla isterseniz elinizle üzerine vurarak tozu çıkarabilirsiniz. Böylelikle koltuğunuzdan çıkan toz havada yayılmadan kolayca temizlenecektir.
Deri ev mobilyaları son zamanlarda kullanımı oldukça yaygın olan mobilyalardır. Kadınların genelde temizliğinden şikâyet ettiği mobilyaların en başında gelir. Tozu ve kiri üzerinde tutan deri koltuklarınız için bilmeniz gereken püf noktalar vardır. Öncelikle temiz ve nemli bir bezle tozu alın. Sirke ve keten tohumu karışımından oluşan bir kova su hazırlayıp deri koltuklarınızı silerseniz derinlemesine koltuk temizliğini yapmış olursunuz. Ahşap mobilyalarınızda yanık lekeleri mi oluştu? Bu lekelerden kurtulmanın önemli iki püf noktası var. Birincisi saç kurutma makinesini düşük sıcaklıkta ayarlayarak lekeli alanın üzerinde gezdirin. Sürekli aynı alana tutarak aynı yüzeyin direkt ısıyı almasına izin vermeyin. Birkaç dakika içinde lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz. İkincisi ise havlu ve buharlı ütü yöntemidir. Ahşap mobilyada yanık lekesi olan alanın üzerine havluyu serdikten sonra buharlı ütüyü gezdirin. Birkaç kere aynı işlemi tekrarlayın havluyu kaldırdığınızda lekeden kurtulmuş olacaksınız.
Ev dekorasyonlarında sıklıkla kullanılan lake mobilyalar özenle temizlenmesi gereken mobilyalardandır. Lake mobilyaları temizlerken kullanılan bez önemlidir. Hav bırakmayan tüysüz temizlik bezlerinden seçmelisiniz. Mikro fiber olması hijyen açısından daha kullanışlı olacaktır. Hafif lekeler için nemli mikro fiber bezle silebilirsiniz. Zor lekeler için bir kabın içerisine eşit ölçülerde keten yağı ve terebentin ekleyip karıştırın. Yukarıda belirttiğimiz niteliklere uygun bir bezi karışımla ıslatıp kolayca lekelerden kurtulabilirsiniz.
Tay tüylü mobilyaların temizliği her ne kadar kolay olarak bilinse de leke uzun süre kaldığında çıkması zorlaşabilir. Tay tüyü mobilyalarınız ne lekesi olursa olsun öncelikle nemli bir havluyla silin. Zorlu lekelerin başında gelen yağ lekesi olduysa sabunlu ya da bulaşık deterjanlı su ile siliniz. Acil lekelerde ıslak mendille ilk müdahaleyi yapabilirsiniz.