Havuz Temizliği Ekipmanları Nelerdir?

08 Ağustos 2017

Fiziksel ve kimyasal olarak gerekli şartların sağlanmadığı havuzlarda sağlık için pek çok risk ortaya çıkar.

Fiziksel ve kimyasal olarak gerekli şartların sağlanmadığı havuzlarda sağlık için pek çok risk ortaya çıkar. Bu nedenle havuzların belirli periyotlarla; günlük, haftalık, aylık ve yıllık temizliği ve bakımı muhakkak yapılmalıdır. Bakteri ve virüslerin barınmaması, yosun üremesini kontrol etmek, yabancı maddeleri bertaraf etmek, sudaki hoş olmayan kokuyu yok etmek ve suyun renginin berraklığı için havuz temizliği çok önemli bir husustur.

Havuzun temizliği nasıl yapılmalı? Bir havuzu temiz, berrak ve sağlıklı tutmak için iki ana alana dikkat edilmesi gerekir. İlk olarak havuzun kimyasal dengesi sağlanmalı, ikinci olarak havuzdaki istenmeyen kirler, tozlar ve yabancı maddelerden arındırılması gerek. Havuzun suyu 3 günde bir boşaltılıp yardımcı ekipmanlarla temizlenmelidir.                                                                                            

Havuz temizliğinde neler kullanılır? Bu konuda uygulanması gereken temel temizlik maddeleri; PH düşürücü, klor, yosun giderici ve sıvı topaklayıcısıdır. PH düşürücü; suyun PH değerini dengeler. İdeal PH değeri 7,2-7,8dir. Klor; toz ya da tablet halinde havuza atılır. Su içerisindeki klorun insan sağlığına bir zararı yoktur. Fakat direkt olarak klorla etkileşim içinde bulunulması tahrişe neden olur. Klor atıldıktan sonra en az 3 saat suya girilmemelidir. Yosun giderici; sıvı olarak havuza dökülür. Bu da suda yosun oluşumuna engel olur. Sıvı topaklayıcısı ise; suyun içerisindeki ufak pislikleri bir araya toplayarak kum filtresine takılmasını sağlar. Böylece havuz daha berrak olur.

Havuzuna yaptırdığınız kum filtresi, kartuş filtresi, DE filtresi ve torba filtresinden hangisi mevcut ise belirli periyotlarla bunların da bakımı ve kir, yağ kireç kalıntılarının temizliği ilgili kişiler veya firmalarca mutlaka yapılmalıdır. İyi bakım yapılan havuzlarda bile en az 3 ayda bir bu filtrasyon sistemlerinin temizlenmesi gerekmektedir.

Bunların dışında havuz temizliğinde; katlanabilir vakum süpürgeleri, vakumlu havuz temizleyicisi, değişik modellerde taraklı kepçeler, 45-26-16 cm ve 38 mm boyutlarında havuz temizlik fırçası gibi ekipmanlara da ihtiyaç duyulur. .

Havuz temizliği yapan şirketler, havuzunuzun genel ve günlük bakımını yaparken, sizlere havuz temizliği ve bakımı ile ilgili gerekli ekipmanları da sağlama konusunda yardımcı olur.


Üye değil misiniz? Hemen kayıt olun!