Kış Temizliği İçin Yapılması Gerekenler

08 Ağustos 2017

Evlerin en çok kış mevsiminde temizliğe ihtiyaç duymasının sebebi, evde en çok vakit geçirilen mevsimin kış mevsimi olmasıdır.

Evlerin en çok kış mevsiminde temizliğe ihtiyaç duymasının sebebi, evde en çok vakit geçirilen mevsimin kış mevsimi olmasıdır. Bu yüzden kışa girmeden önce evimizde detaylı bir şekilde kış temizliği yapmamız gereklidir.

Bu yazımızda kış temizliği için yapılması gerekenleri ve püf noktalarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

·         Kaloriferlerin bakımı

Kalorifer bakımı kış temizliği için çok önemlidir. Kalorifer filtrelerini her ay temizleyin ya da değiştirin. Kaloriferdeki bütün delikleri ve regülatörleri süpürün. Kalorifer peteklerinde suyun ısınması ile birlikte kireç oluşumu görülür. Peteklerdeki kireci temizleme kimyasalı ile yıkayıp çözebilirsiniz. Yıkama sonucunda sisteminize kireçten koruyucu kimyasal ekleyerek bir daha kireç tutmasını engelleyebilirsiniz.

·         Bilgisayarların temizliği

Öncelikle bilgisayarınızı prizden çekin. En kirli parçalar olan mouse ve klavyeyi dezenfekte edin. Klavyeyi ters çevirip silkeleyin. Basınçlı hava üfleyen bir alet ile klavyenizin tuşlarına hava tutup temizleyebilirsiniz. Nemli bir bez ile mouse ve klavyenizi silin. Bilgisayar ekranınızı, ekranlar için üretilen özel bir solüsyon ile silebilirsiniz. Eğer bilgisayar hakkında fazla bir bilgiye sahip değilseniz bilgisayar kasasını açmayın. Bunun için profesyonel birinden yardım alarak temizliği yapabilirsiniz.

·         Kiler temizliği

Kiler evin en az uğranılan yeri olduğu için genelde temizliği mevsimsel yapılır. Büyük bir çöp torbası alarak kilerde kullanmadığınız eşyaları ve eğer kilerde yiyecek saklıyorsanız son kullanma tarihi geçmiş olan yiyecekleri kontrol edip atın. Kiler fazla kullanılmadığı için size temiz gözükebilir ancak yine de bütün eşyaları çıkarıp mevsimsel de olsa temizlik yapmayı ihmal etmeyin.

·         Baca temizliği

Kışın soba ve şömine yakmadan önce bacaların mutlaka temizlenmesi gerekir. Bu işi kendinizin yapması zor ve riskli olabilir. Bu yüzden bu işi yapan uzmanlara başvurmanızda yarar vardır.  Baca temizliği, kış mevsimi temizlik için önemli konulardan biridir.

·         Vitrin temizliği

Vitrinlerde uzun bir süre durak kristal bardaklarınızı karbonatlı su içinde biraz bekletip yıkayarak iyi bir şekilde temizleyebilirsiniz.

İnce cam bardaklarınızı yıkarken aniden sıcak suyun altına sokmamalısınız. Aniden sıcak suyun altına sokulan bardaklar çok büyük bir ihtimalle çatlayabilirler. Bu yüzden, ocağın üzerine soğuk su kaba bardaklarınızı koyup ısınmasını bekleyin. Daha sonra bardaklarınızı temizleyebilirsiniz.

·         Elbise dolabı temizliği

Elbise dolabı temizliği için uygulamanız gereken kural; eğer iki yıldır kullanmadığınız ya da hatırlayamadığınız elbiseleriniz varsa verilecekler listesine ekleyebilirsiniz. Dolabınızı nemli bez ile iyice temizledikten sonra kullanacağınız giysilerinizi tekrar dolaba kaldırabilirsiniz.

·         Fazlalık eşyalar

Evinizde en çok biriken şeyler kağıtlar, faturalar ve evraklardır. Kullanmadığınız eski defterler, gazeteler ya da kitaplar evinizde kalabalık yaratır. Bu yüzden faturalarınızı en fazla altı ay saklayabilirsiniz. Okumadığınız kitaplarınızı kütüphaneye bağışlayın. Kullanmadığınız eski defterlerinizi, kitapçık ve gazeteleri kontrol ettikten sonra geri dönüşüme verebilirsiniz.

Evet kışın nasıl ev temizlenir sorusunun cevabını bu yazımızda detaylı bir şekilde işledik. Siz de yukarıdaki işlemleri uygulayarak evinizi pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz.



Üye değil misiniz? Hemen kayıt olun!